AZ profile

Άννα Ζώρζου

Senior YogaWorks Teacher Trainer

«Όσο βαθύτερα πλησιάζετε στην κατανόηση της ανθρώπινης φύσης, πόσο μάλλον του εαυτού σας, τόσο περισσότερο θα συνειδητοποιείτε ότι αυτή η διαδικασία είναι ατελείωτη.»

  • Πιστοποιημένη Δασκάλα YogaWorks επιπέδου 500 ωρών
  • Επικεφαλής των προγραμμάτων εκπαίδευσης δασκάλων YogaWorks 200 και 300 ωρών σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη
  • Δασκάλα προγεννητικής γιόγκα, μεταγεννητικής γιόγκα, Birthlight (γιόγκα για βρέφη) και θεραπεύτρια γιόγκα
  • Δασκάλα Γιόγκα της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Γυναικών της Ελλάδας
  • Σύμβουλος Γιόγκα στα Holmes Place Clubs (Ελλάδα)
  • Πρέσβειρα της Manduka

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν πάντα ένα περιπετειώδες κορίτσι, γεμάτο έμφυτη περιέργεια και ενέργεια. Η επιθυμία μου για νέες εμπειρίες με οδήγησε στην Καλιφόρνια, όπου σπούδασα με πλήρη υποτροφία ως αθλήτρια μπάσκετ στο κολλέγιο University of the Pacific, Stockton, αφήνοντας για μερικά χρόνια τη γενέτειρά μου, Ελλάδα. Μετά τις σπουδές μου και δυστυχώς μετά από να περάσει από πολυάριθμους τραυματισμούς, άρχισα να αναζητώ κάτι νέο για να αντικαταστήσω το μπάσκετ, καθώς και να βοηθήσω το σώμα μου να αποθεραπευτεί.

Το πρώτο μου μάθημα γιόγκα ήταν στο studio YogaWorks Main Street με την Annie Carpenter και ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Έγινα αμέσως μία ενθουσιώδης ασκούμενη, παρακολουθώντας το ένα μάθημα μετά το άλλο και αποκτώντας διαρκώς καινούριες εμπειρίες. Σύντομα ολοκλήρωσα με επιτυχία την εκπαίδευση δασκάλων 200 ωρών YogaWorks. Ακολούθησαν πολλά ακόμη εκπαιδευτικά προγράμματα 200 ωρών, εργαστήρια, σεμινάρια και retreats, καθώς και μία επιπλέον εκπαίδευση 300 ωρών στη θεραπευτική γιόγκα στο κέντρο Integrative Yoga Therapy του Kripalu με τον Joseph Le Page. Από τότε, η αγάπη μου για τη γιόγκα γίνεται όλο και πιο δυνατή.

Η ζωή με έφερε πίσω στην Ελλάδα, κοντά στην οικογένεια και τους αγαπημένους μου, παλιούς και νέους φίλους. Ως εκπαιδεύτρια δασκάλων του YogaWorks είμαι επικεφαλής των προγραμμάτων 200 και 300 ωρών σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη, διδάσκω σε πολυάριθμα retreats όπως το “Santorini Loves Yoga” με τη Βούλα Μπόλου (Δασκάλα Iyengar yoga Junior Intermediate III) και συμμετέχω σε αντίστοιχα συνέδρια σε όλο τον κόσμο. Κάθε μέρα, νιώθω ευγνωμοσύνη και σεβασμό γι’ αυτό το όμορφο ταξίδι της ζωής μου, αλλά και ενθουσιασμό για ό,τι πρόκειται να ‘ρθει.

ERYT 500 – Δασκάλα γιόγκα RYT 500

kat2

Κατερίνα Κατσογρεσάκη

YogaWorks Teacher Trainer

Η αγάπη μου για τη σωματική άσκηση είχε εκφραστεί από την παιδική μου ηλικία και αυτό με οδήγησε στην απόφαση να σπουδάσω Φυσική Αγωγή. Μετά την αποφοίτησή μου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου τίτλο στην «Ανθρώπινη απόδοση και υγεία».

Η σχέση μου με τη γιόγκα άρχισε κατά τη διάρκεια των σπουδών μου. Στην αρχή ήταν ως επί το πλείστον πειραματισμός σε ένα διαφορετικό τρόπο φυσικής κίνησης, αλλά σύντομα αυτή η επαφή έγινε πιο ισχυρή και βαθιά. Η πρώτη μου επαφή με το YogaWorks σε ένα συνέδριο φυσικής αγωγής ήταν μια αποφασιστική στιγμή, καθώς ένιωσα πραγματικά εντυπωσιασμένη με τη μέθοδο. Ως συνέπεια, ολοκλήρωσα αμέσως το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων YogaWorks 200Η (στην Ελλάδα διεξαγόταν μέσω του εκπαιδευτικού οργανισμού GRAFTS – Greek Athletic & Fitness Training School). Οι πρώτοι δάσκαλοί μου ήταν οι αγαπημένοι και σεβαστοί Malachi Melville, Άννα Ζώρζου και Edwin Bergman. Έκτοτε η Άννα Ζώρζου έγινε μέντοράς μου και οι γνώσεις μου εμπλουτίζονται διαρκώς.

Έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευση δασκάλων 300 ωρών και παρακολούθησα επίσης το θεραπευτικό πρόγραμμα Ιntegrative yoga με τον Joseph Le Page στο Kripalu. Μία πληθώρα εργαστηρίων με αναγνωρισμένους δασκάλους όπως ο Chuck Miller, η Maty Ezraty, η Annie Carpenter, ο Sean Corn, o David Kim, o Bryan Kest, η Marla Apt και άλλοι έχουν διευρύνει τους ορίζοντές μου και εμβαθύνει την κατανόηση μου.

Σήμερα, αφού εργάστηκα ως βοηθός στα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων του YogaWorks για πολλά χρόνια, είμαι υπεύθυνη από κοινού με την Άννα Ζώρζου για τη διεξαγωγή των προγραμμάτων στην Ελλάδα, διδάσκω αρκετές ομαδικές τάξεις, κάνω ιδιαίτερα μαθήματα και οργανώνω προγράμματα διδασκαλίας και παρουσιάσεις σε συνέδρια για τη GRAFTS. Νιώθω πραγματικά ευγνώμων για τη συμμετοχή μου στην κοινότητα του YogaWorks που με ενέπνευσε να βάλω τη γιόγκα στη ζωή μου και για τους συμβούλους μου, Άννα Ζώρζου και Βούλα Μπόλου για τη διαρκή τους υποστήριξη σε αυτό το ταξίδι πνευματικής ανάπτυξης.

nikos

Νίκος Φλωράκης

YogaWorks Teacher Trainer

Η πρώτη επαφή μου με τη γιόγκα έχει περισσότερα από δέκα χρόνια. Μετά την αποφοίτησή μου από το BSc στον τομέα Sports Science και το μεταπτυχιακό μου στη διοίκηση Sport & Leisure, επέστρεψα από το Λονδίνο στην Αθήνα και άρχισα να δουλεύω στον τομέα του αθλητισμού και της προπόνησης.

Δύο χρόνια αργότερα, παρατήρησα ότι η γιόγκα κέρδιζε έδαφος και δημοτικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, κι έτσι, αποφάσισα να συμμετάσχω σε ένα μάθημα εκπαίδευσης δασκάλων Vinyasa, το οποίο διεξήγαγε ο πρώτος δάσκαλός μου, ο Σάββας Γιάντσης. Ήταν η δεύτερη φορά στη ζωή μου, μετά τον στίβο, που κάτι μαγνήτισε το ενδιαφέρον μου τόσο βαθιά. Σχεδόν τρία χρόνια μετά και ενώ εργαζόμουν ως δάσκαλος γιόγκα σε διάφορα στούντιο στην Αθήνα, συνειδητοποίησα ότι είχα την ανάγκη να εμβαθύνω τις γνώσεις μου σε αυτόν τον τομέα. Έτσι, συναντήθηκα με την Άννα Ζώρζου και τη μέθοδο YogaWorks.

Η ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος YogaWorks 200H για δασκάλους με την Άννα Ζώρζου και τον Edwin Berghman άλλαξε τη ζωή μου και τον τρόπο που δίδασκα μέχρι εκείνη τη στιγμή, καθώς μου έδωσε την ικανότητα να συνδέσω την πρακτική και τη φιλοσοφία της γιόγκα μέσω μίας ασφαλούς επιστημονικής προσέγγισης που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη μέθοδο. Αρκετά χρόνια αργότερα, ολοκλήρωσα το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Δασκάλων YogaWorks 300H. Με την καθοδήγηση της Άννας Ζώρζου, της Βούλας Μπόλου και διεθνών δασκάλων όπως ο Chuck Miller, η Jeanne Heileman, ο Joan Hymann και ο David Kim, μπορώ να πω ότι το YogaWorks αποτελεί τη βασική μου έμπνευση. Με κινητοποιεί, καθώς φωτίζει το δρόμο μου με συνεχή γνώση και διευρύνει τους ορίζοντές μου.

Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζομαι στο Holmes Place στην Ελλάδα ως δάσκαλος γιόγκα και ταυτόχρονα οργανώνω εργαστήρια και σεμινάρια σε διάφορα στούντιο με έδρα την Αθήνα και την Ελλάδα. Πρόσφατα είχα και την τεράστια ευκαιρία να εργαστώ στο πλευρό της Άννας Ζώρζου ως βοηθός εκπαιδευτή δασκάλων. Επιπλέον, είχα την τύχη να είμαι δάσκαλος γιόγκα στην Ακαδημία Holmes Place της Ελλάδας. Η δια βίου μάθηση είναι το κύριο κίνητρο στη δουλειά μου. Διδάσκω και μαθαίνω, μαθαίνω και διδάσκω! Έτσι και αλλιώς όλοι είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε μαθητές για μια ζωή.

despoina

Δέσποινα Τερζίδου

YogaWorks Teacher Trainer

Γεννήθηκα στις Σέρρες και από μικρή ηλικία τα ενδιαφέροντα μου προσανατολίζονταν προς τον αθλητισμό και ειδικότερα το επτάθλο, στο οποίο συμμετείχα ενεργά ως αθλήτρια. Η αγάπη μου για την άσκηση και η επιθυμία μου να μεταδίδω τα οφέλη της στους ανθρώπους με οδήγησαν στην απόφαση να μετατρέψω το χόμπι μου σε επάγγελμα.

Αποφοίτησα από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1993, με ειδικότητα στον τομέα των «Μαζικών Δημοφιλών Αθλημάτων». Από τότε και μετά, συμμετείχα σε διάφορα εξειδικευμένα σεμινάρια, με σκοπό να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου.

Σημείο καμπής στη μέχρι σήμερα επαγγελματική μου σταδιοδρομία ήταν η GRAFTS (Greek Athletic & Fitness Training School), όπου παρακολούθησα και ολοκλήρωσα με επιτυχία διαφορετικούς εκπαιδευτικούς κύκλους σχετικούς με την προσωπική και ομαδική προπόνηση, τη Γιόγκα και το Πιλάτες. Στη συνέχεια εξειδικεύθηκα στα προγράμματα της RADICAL FITNESS και έγινα επίσημη προπονήτρια στα προγράμματα Radical, Power – X55 – U Bound – Fight Do. Το 2012, ανέλαβα τον ρόλο της δασκάλας γιόγκα στην GRAFTS. Λίγα χρόνια αργότερα, αυτός ο ρόλος αναβαθμίστηκε και έκτοτε είμαι υπεύθυνη για τον τομέα Γιόγκα στα GRAFTS. Μέσα από τη GRAFTS ήρθα σε επαφή με πολλούς αναγνωρισμένους δασκάλους γιόγκα.

Ορόσημο, όχι μόνο στην επαγγελματική, αλλά και στην προσωπική μου ζωή, ήταν η γνωριμία μου με την Άννα Ζώρζου. Ο τρόπος διδασκαλίας της -δημιουργικός, ενθουσιώδης και ταυτόχρονα ασφαλής για τους μαθητές της – σε συνδυασμό με την αγάπη της γιόγκα, με ώθησαν και ενέπνευσαν να εμβαθύνω την εκπαίδευσή μου και τις γνώσεις μου στη Γιόγκα.

Το 2010, παρακολούθησα και ολοκλήρωσα με επιτυχία το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων YogaWorks 200 ωρών και μέχρι σήμερα, έχω συμμετάσχει σε συναφή σεμινάρια και εργαστήρια με πολύ σημαντικούς δασκάλους, όπως η Marla Apt, η Annie Carpenter, ο Joan Hymann, ο Kim David και η Βούλα Μπόλου με στόχο να βελτιώνω τις δεξιότητές μου και να κάνω τη διδασκαλία μου ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη. Το 2016, υπό την καθοδήγηση της Άννας Ζώρζου, εργάστηκα ως βοηθός εκπαιδευτή δασκάλων του YogaWorks στη Θεσσαλονίκη. Απώτερος στόχος μου μέσα από αυτό το ταξίδι είναι να προτρέψω περισσότερους ανθρώπους να αγκαλιάσουν τη γιόγκα, να τους καθοδηγήσω με ασφάλεια και τελικά να τους βοηθήσω να ανακαλύψουν το καλύτερο μέρος του εαυτού τους.

pinelopi

Πηνελόπη Ζιρίνογλου

YogaWorks Teacher Trainer

Η αγάπη μου και η περιέργεια μου για την ανθρώπινη κίνηση και ανατομία εκφράστηκε όταν συνειδητά επέλεξα να γίνω φυσικοθεραπεύτρια. Το 2009 τελείωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Α.Τ.Ε.Ι Σίνδου στην Θεσσαλονίκη και την ίδια χρονιά το ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της προσφορας και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο ξεκινά! Για τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2015 ήμουν συνεργάτης σε Κέντρο Φυσικοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, είχα την ευκαιρία να αποκτήσω εμπειρία στην αποκατάσταση ασθενών με χρόνιους μυοσκελετικούς πόνους , προβλήματα και κακώσεις της σπονδυλικής στήλης , τραυματισμούς μαλακών μορίων και αποκατάστασης πυελικού εδάφους.

Σε αυτήν την επαγγελματική πορεία η ταυτόχρονη δίψα μου για περαιτέρω γνώση με οδήγησε στην εξερεύνηση αρκετών τεχνικών και μεθόδων αποκατάστασης και στην ολιστική πλέον προσέγγιση γύρω από το ανθρωπινό σώμα αλλά και νου.
Η πρώτη μου επαφή με την γιόγκα ήταν το 2015 όπου ολοκλήρωσα ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Yoga της Grafts. H εμπειρία ήταν μοναδική! Η λαχτάρα μου να εμβαθύνω στο μονοπάτι της γιόγκα ήταν μεγάλη.

Το 2016 αποφοίτησα από την σχολή ως πιστοποιημένη δασκάλα Yoga Works 200h. Η γιόγκα έδωσε άλλη πνοή στις θεραπείες μου, στην γιόγκα βρήκα την ποιότητα που χρειάζεται να καλλιεργήσει κανεις για να ενώσει τα κομμάτια και να ανακαλύψει την μοναδικότητα του ίδιου του εαυτού. Το ανήσυχο πνεύμα και ο συνδυαστικός τρόπος που βλέπω τα πράγματα με οδήγησαν στην ανάπτυξη θεραπευτικών προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης χρόνιου μυοσκελετικού πόνου μέσω της αποκατάστασης σε συνδυασμό με την Yoga.

To 2019 η οικογένεια του YogaWorks με μια τεράστια αγκαλιά με υποδέχτηκε στην ομάδα δασκάλων που πλαισιώνουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης της σχολής.
Μαζί θα γνωριστούμε στο Injury management αν αποφασίσετε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων YogaWorks 300H.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δασκάλες μου Αννα Ζώρζου και Κατερίνα Κατσογκρεσακη για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους .
2019 μέχρι σήμερα …… Keep learning, Keep teaching, Keep loving, Keep Living

dk

David Kim

Senior YogaWorks Teacher Trainer

Μετά την αποφοίτησή μου από το Brown University, ξεκίνησα την καριέρα μου ως δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη και αργότερα εργαζόμουν ως Αναλυτής Σεναρίων για τη Universal Pictures στο Χόλιγουντ, πριν αφοσιωθώ ολοκληρωτικά στη διδασκαλία της γιόγκα. Σήμερα, είμαι επικεφαλής εκπαιδευτικών προγράμματών, εργαστήρια και εκδηλώσεις γιόγκα σε όλο τον κόσμο. Οι μέντορές μου Paul & Suzee Grilley ενέπνευσαν την πρακτική μου στη YogaWise Yin Yoga και τα πρώτα μου μαθήματα με την Annie Carpenter, τη Lisa Walford, τη Sarah Powers, την Ana Forrest, τη Jill Miller και τον Shiva Rea αποτέλεσαν τις βασικές μου επιρροές στη διδασκαλία μου στη Vinyasa.

Τιμώ τις βασικές σπουδές μου πάνω στον Krishnamacharya με την οικογένεια Iyengar στην Ινδία (2007) και τον ιδρυτή της Ashtanga, Sri K. Pattabhi Jois, κατά τη διάρκεια της αμερικανικής περιοδείας του (2005) καθώς εξερευνώ τα εξελικτικά μέτωπα της γιόγκα με τους πρωτοπόρους της ανατομίας, Gil Hedley και Tom Myers. Ως δάσκαλος γιόγκα, επικεντρώνω την προσπάθειά μου στην προσφορά προσεγμένων και απαιτητικών μαθημάτων που συνδυάζουν τη δημιουργική αλληλουχία θέσεων, την ακριβή καθοδήγηση και μία στοχαστική διάθεση που ενισχύεται από τη συνειδητή πρακτική διαλογισμού. Παρουσιάζω πολυάριθμα βίντεο στην ιστοσελίδα MyYogaWorks.com, μερικά από τα οποία περιλαμβάνονται στο YogaVibes.com και στο κανάλι του YogaWorks στο YouTube. Η διδασκαλία μου είναι αφιερωμένη στους μαθητές και τους αγαπημένους που με εμπνέουν και με διδάσκουν καθημερινά.

vanerssa

Vanessa Morton

YogaWorks Teacher Trainer

Η γιόγκα είναι κομμάτι της ζωής μου εδώ και 20 χρόνια. Η μελέτη διαφορετικών στυλ από την Ashtangha, την Power Vinyasa, τη ροή Vinyasa και τη Yin Yoga μου επέτρεψε να γίνω πιο δυνατή, πιο ευέλικτη και ατρόμητη τόσο πάνω όσο και έξω από το ματ. Η γιόγκα με ενέπνευσε να ζήσω τη ζωή μου στο έπακρο και με διδάσκει να ζω στην παρούσα στιγμή – έτσι και αλλιώς αυτή είναι η μόνη στιγμή για να υπάρχεις. Σαν μία ισχυρή και ολοκληρωμένη εργαλειοθήκη, η γιόγκα με βοηθά να αντιμετωπίσω τις εντάσεις και τους περιορισμούς της καθημερινότητας.

Πραγματοποίησα το πρώτη μου Εκπαιδευτικό 200 ωρών με τον Baron Baptiste στο Omega Institute του Ώστιν στο Τέξας. Συνεχίζοντας τις σπουδές μου και την εξερεύνηση της φιλοσοφίας και της μυθολογίας, σε ηλικία 40 ετών, πήγα στην Ινδία για να παρακολουθήσω ακόμα ένα Πρόγραμμα Πιστοποίησης 200 ωρών στην Ashtanga στη Σχολή Γιόγκα Ajyara στο Rishikesh.

Διψασμένη ακόμα για γνώση ολοκλήρωση το τρίτο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων 200 ωρών του YogaWorks στην Κύπρο, που σήμερα είναι η πατρίδα μου. Το YogaWorks αποτελεί το τέλειο μείγμα όλων των αγαπημένων μου στυλ γιόγκα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 23 χρόνων πρακτικής στη γιόγκα, νιώθω καλότυχη και ευλογημένη που σε αυτό το μονοπάτι με οδήγησαν σπουδαίοι δάσκαλοί όπως ο Richard Freeman, ο Seane Corn, ο Shiva Rea, ο Aadil Palkhivala, η Claire Missingham και η Άννα Ζώρζου – για να αναφέρω μόνο μερικούς. Όλοι τους έχουν καθορίσει τον τρόπο που διδάσκω σήμερα. Είμαι βαθιά ευγνώμων για όλη την αγάπη και τη σοφία που μου έδωσαν οι δάσκαλοι μου.

Στα μαθήματά μου μ’ αρέσει να συνδυάζω την έξυπνη ακολουθία θέσεων και να συνυπάρχουν η φιλοσοφία, η αίσθηση του χιούμορ και μια καλή δόση έμπνευσης που βοηθά τους μαθητές να αναπτυχθούν. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους μαθητές μου να εξελιχθούν στη ζωή, καλλιεργώντας το σώμα, το μυαλό και την ψυχή με τη γιόγκα. Η επιθυμία της καρδιάς μου είναι όταν τελειώνει το μάθημα να ανακαλύπτουν κάτι νέο για τον εαυτό τους, να αισθάνονται ισορροπημένοι, δυνατοί, σίγουροι, και μαζί γαλήνιοι και ήρεμοι.

xaralampos

Χαράλαμπος Παφίτης

YogaWorks Teacher Trainer

Η πρώτη μου εμπειρία γιόγκα ήταν το 2003 σε ηλικία 33 ετών μετά από ένα ατύχημα με τη μοτοσικλέτα μου που με άφησε σχεδόν ακίνητο στο κρεβάτι για δύο μήνες με τραυματισμούς στο δεξί μου πόδι και στο αριστερό χέρι. Οι διάφορες συμβατικές θεραπείες που ακολούθησα δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να ψάξω για εναλλακτικές θεραπείες αποκατάστασης. Η θεραπευτική πρακτική της γιόγκα ήταν μεταξύ τους. Η γιόγκα με βοήθησε να ανακτήσω το 90% της αρχικής κινητικότητάς μου.

Αυτό που με έκανε να ακολουθήσω το μονοπάτι της γιόγκα ήταν η γαλήνη η αυτογνωσία και η συνεχής πνευματική και σωματική υποστήριξη που μου πρόσφερε. Η συμμετοχή μου σε μαθήματα και εργαστήρια γιόγκα στην Ελλάδα, την Κύπρο και διάφορες χώρες (όπως το Περού, το Μεξικό, την Ταϊλάνδη, την Ινδία) και τα δώρα που μου προσέφεραν με οδήγησαν να αλλάξω τον τρόπο ζωής και την καριέρα μου. Το 2007, πήρα το πτυχίο μου στις Εναλλακτικές Θεραπείες και άφησα μια επιτυχημένη καριέρα ως ειδικός πληροφορικής, για να ανοίξω με έναν φίλο το Κέντρο Φυσικής Ολιστικής Θεραπείας, ένα από τα πρώτα κέντρα ευεξίας και εναλλακτικής θεραπείας στην Κύπρο, εκείνη την εποχή.

Μετά από 11 χρόνια πρακτικής και 4 χρόνια διδασκαλίας, ήμουν τυχερός να συναντήσω την Άννα Ζώρζου. Μαζί της λοκλήρωσα το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων 200 ωρών του YogaWorks και χάρη στην εμπιστοσύνη και την πίστη της σε μένα, έγινα μέλος της ομάδας της ως βοηθός εκπαίδευσης δασκάλων. Αυτό το μονοπάτι της γιόγκα δεν έχει τέλος. Κάθε μέρα, βγάζει τον καλύτερό μου εαυτό και με κάνει να συνειδητοποιώ πόσο τυχερός και προνομιούχος είμαι να ασκούμαι και να διδάσκω, να μαθαίνω και να προοδεύω για να δώσω πίσω αυτό που μου προσέφερε: επίγνωση και καλή ζωή.

evi

Εύα Τριπολιτσιώτη

Assistant Teacher Trainer

Από μικρό παιδι αγαπούςα τον αθλητιςμό έχοντας δυνατό DNA και πρότυπο το μπαμπά μου, ποδοςφαιριςτή Α1 κατηγορίας στην εποχή του. Το 1998 το πρώτο μου παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα, περνώντας με επιτυχία μέσω Πανελλήνιων εξετάσεων στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών. Το 2004 αποφοιτώ απο το Πανεπιστήμιο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Αθηνών με ειδικότητα στο θαλάσσιο σκι. Εκείνη την περίοδο αποφασίζω να εκπαιδευτώ στην AF STUDIES και εξασφαλίζω το πτυχίο step & aerobic instructor. Παράλληλα την ίδια χρονιά αποκτώ το δίπλωμα Yoga instructor από την Effect academy το οποίο αποτέλεσε και την πύλη του σημερινού δρόμου μου. Ξεκινώ αμέσως να εργάζομαι σε διάφορα γυμναστήρια και παράλληλα ο νους μου – ανήσυχος όπως πάντα – με προκαλεί καθημερινά, να κάνω ένα ταξίδι στην Ινδία και να ανακαλύψω τη χώρα που γεννήθηκε η Yoga. Ταξιδεύω για πρώτη φορά στην Ινδία το 2005 συμμετέχοντας σε ένα Sivananda Yoga training, και αυτό το ταξίδι για μένα στάθηκε ένας μεγάλος σταθμός που άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή μου. Το 2006 γνωρίζω τον πνευματικό μου δάσκαλο Saji P.K στο Kovalam της Ινδίας κατά τη διάρκεια ενός yoga retreat που είχα διοργανώςει και τον είχα προςκαλέςει για ένα masterclass. Αρχίζω να κάνω πρακτική μαζί του κάθε χρόνο από τότε και στο εξής σε διάφορα μέρη της Ινδίας. Επίσημα το 2011 αποκτώ από το σχολείο στο οποίο ο ίδιος είναι ιδρυτής, την πιστοποίηση 250h Advanced YTT στο Kochin της Ινδίας, σχολείο διεθνώς αναγνωρισμένο από τον οργανισμό IYF. Από τότε μέχρι και σήμερα ταξιδεύω κάθε χρόνο στην Ινδία με τους μαθητές μου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πρώτο μου μεγάλο δάσκαλο, και ως μαθήτρια κι εγω εκεί απολαμβάνω μαζι τους την αστείρευτη γνώση του. Το 2017 συμμετέχω στο Yin yoga teacher training με τον David Kim στην Ελλάδα. Ο ίδιος μαζί με την Άννα Ζώρζου, την Κατερίνα Κατσογρεσάκη και τον Νίκο Φλωράκη αποτελούν “άθελά τους” την έμπνευση να συμμετάσχω λίγες μέρες μετά στο YogaWorks YTT 200h στην Αθήνα, με την Άννα, την Κατερίνα και το Νίκο. Το YogaWorks ήταν ένα υπέροχο δώρο και “εργαλείο” που ήρθε να συμπληρώσει την κουλτούρα της Ανατολής που μέχρι εκείνη τη στιγμή πρέσβευα, και μου άνοιξε άλλους ορίζοντες. Τα τελευταία 4 Χρόνια, εργάζομαι στο Holmes place της Γλυφάδας, και είμαι ιδρύτρια και αφοσιωμένη στο Anahata Shuddhi Yoga studio, επνα ακόμς μεγάλο όνειρο που δεν …έμεινε όνειρο!

teodoros

Φαμέλης Θεόδωρος

Assistant Teacher Trainer

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Από το 2002, όντας ακόμα φοιτητής, ήρθα σε επαφή με το Pilates και τη Yoga. Αμέσως μαγεύτηκα και εδώ και 15 χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με τη yoga γιατί με μάγεψε η φιλοσοφία της και η δυνατότητα να ελέγχει κανείς το σώμα του. Εκείνη την περίοδο γνώρισα τον Σάββα Γιάντση, ο οποίος μέχρι σήμερα αποτελεί Δάσκαλος και εμπνευστής μου. Κάνω καθημερινή πρακτική κυρίως στην Ashtanga Vinyasa καθώς και στην Vinyasa και Dharma Yoga.

Ολοκλήρωσα τις πρώτες μου εκπαιδεύσεις 200 και 300 hrs στο Ghyta Yoga School με εκπαιδευτή τον Μιχάλη Φιλίνη. Ακολουθεί ένα ακόμα Teacher Training 50 hrs στη Yin Yoga με εκπαιδευτή τον Biff Mithoefer. Έκτοτε διδάσκω σε διάφορα κέντρα και στούντιο, Vinyasa, Ashtanga και Yin Yoga, ενώ παράλληλα συμμετέχω σε εκπαιδευτικά προγράμματα, yoga retreats και workshops. Ενημερώνομαι διαρκώς, παρακολουθώντας σεμινάρια και workshops. Σημαντικοί σταθμοί-δάσκαλοι ή Kino MacGregor, η Laruga Glazer, ο Yuval Ayalon, η Paddy McGrath, o David Swenson, o Mark Robberds, o Sharath Jois, και πολλοί άλλοι.

Τον Φεβρουάριο του 2015 πραγματοποιώ το πρώτο μου ταξίδι στην Ινδια, στην καρδιά αυτού του μαγικού φιλοσοφικού συστήματος, στο Mysore και στη σχολή Shri K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute(KPJAYI). Επαναλαμβάνω το ίδιο ταξιδι στην ίδια σχολή τον Φεβρουάριο του 2017.

Μέσα σε αυτό το ταξιδι ήρθα σε επαφή με την Άννα Ζώρζου και το σύστημα του YogaWorks. Για αρκετά χρόνια παρακολουθήσω τα μαθήματα της με την αναλυτική διδασκαλία, το ευφυές sequence και τις πολλές ευθυγραμμίσεις, ώσπου το 2018 ολοκλήρωσα το YogaWorks TT 200h στην Αθήνα, με την Άννα, την Κατερίνα και το Νίκο. Ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησα και την εκπαίδευση 300 ωρών του YogaWorks TT 300h στην Αθήνα!

Το μονοπάτι μου στη yoga συνεχίζεται και ευελπιστώ να με οδηγήσει σε ένα φωτεινό και γαλήνιο… Namaste

💻Let's Go Live On-line Or In Person when Possible!
🧘‍♀️Είτε ο στόχος σας είναι να διδάξετε  είτε  απλά  να εμβαθύνετε  στην πρακτική σας  το YogaWorks  είναι δίπλα σας  σε αυτό το βιωματικό ταξίδι.
📚Η εκπαίδευση δασκάλων 200h του ΥogaWorks είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και ταυτόχρονα μία ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης.
📍Ξεκινάμε 6Μαρτίου μέσω
🎥Zoom Live ή
👥Διαζώσης στη Αθήνα.
Δηλώστε συμμετοχή στο link 🔗 που βρίσκεται στο bio ⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆#interviews
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.