Η ιστορία μας

Οι ιδρυτές του YogaWorks, Maty Ezraty, Chuck Miller και Alan Finger πίστευαν ότι η γιόγκα έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει ζωές. Οι τρεις τους συναντήθηκαν, προερχόμενοι από διαφορετικά μέρη του κόσμου, από διαφορετικούς κλάδους της γιόγκα και έχοντας διαφορετικές εμπειρίες ζωής, για να μοιραστούν το κοινό τους πάθος και την αποστολή να γνωρίσουν αυτή την αρχαία τέχνη σε περισσότερους ανθρώπους. Δεν στόχευαν να γίνουν επιχειρηματίες ή να λανσάρουν μία νέα μόδα, ήταν πρωτίστως μαθητές, δάσκαλοι και ασκούμενοι που κάθε μέρα, ανέβαιναν στα στρωματάκια τους για πρακτική. Έτσι έζησαν και μεγάλωσαν.

Όταν ίδρυσαν τη σχολή τους, είδαν μια ευκαιρία – σίγουρα ένα καθήκον – να φέρουν μαζί πολλά διαφορετικά στυλ γιόγκα κάτω από μία πλούσια, ανοιχτή, ευπροσάρμοστη ομπρέλα – τη μέθοδο YogaWorks. Επιδίωξή τους ήταν να διατηρήσουν την παράδοση της γιόγκα των 5.000 ετών, μπολιάζοντας τα μαθήματά τους με ακεραιότητα, ποιότητα, αυθεντικότητα και προσβασιμότητα σε όλους όσους περνούσαν το κατώφλι τους. Η καρδιά και το μυαλό τους ήταν πάντα ανοιχτά και το όραμά τους ενέπνευσε χιλιάδες.

Η Maty, με τη βοήθεια και την έμπνευση των senior εκπαιδευτών Chuck Miller και Lisa Walford, τίμησε τη μακραίωνη παράδοση των μεγάλων δασκάλων της γιόγκα που μετάδωσαν τη γνώση τους από γενιά σε γενιά, και δημιούργησε το εξαιρετικά γνωστό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων YogaWorks. Το πρόγραμμα αυτό έχει διαμορφώσει και καθοδηγήσει κορυφαίους γιόγκι σε όλο τον κόσμο, όπως οι Seane Corn, Shiva Rea, Annie Carpenter, Natasha Rizopoulos, Vinnie Marino, Kathryn Budig και πολλοί άλλοι. Εργαζόμενοι ο ένας δίπλα στον άλλο, αυτοί οι τρεις οραματιστές πρωτοστάτησαν στη διδασκαλία των asana με μία μοναδική προσέγγιση εμπνευσμένη από την κλασική Ashtanga, το σύστημα του B.K.S. Iyengar και τη Viniyoga, παραμένοντας ταυτόχρονα καθαρά προσηλωμένοι στις ανάγκες και τις προκλήσεις που έθεταν τα σώματα των μαθητών τους. Έκτοτε το έργο τους έχει συμπληρωθεί από τη βαθιά γνώση του Alan Finger για τον διαλογισμό και το λεπτοφυές σώμα, προσδίδοντας στο πρόγραμμα διδασκαλίας τον απίστευτο πλούτο, την ποικιλία και τη σφαιρικότητα που βρίσκουμε σε αυτό σήμερα.

Τα YogaWorks Studio και το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων YogaWorks αντιπροσωπεύουν από κοινού την τεράστια γνώση και εμπειρία των ιδρυτών τους, καθώς και πολλών άλλων δασκάλων που με το πέρασμα των χρόνων έχουν συνεισφέρει τις ιδέες, τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και το πάθος τους. Σήμερα, τιμούμε τη Maty, τον Chuck, τον Alan και τη Lisa ως πρωτοπόρους μίας σύγχρονης έκφρασης της γιόγκα, που συνεχίζει να φέρνει αυτή την εξαιρετικά συνειδητή πρακτική-επιβεβαίωση της ζωής, σε ανθρώπους κάθε μορφής και μεγέθους, από κάθε χώρο και πέρα ​​από κάθε ηλικία.

Και έτσι, τους λέμε NAMASTE!

Η μέθοδος YogaWorks

Φέρνοντας μια διαχρονική πρακτική στη σύγχρονη εποχή

Η πανάρχαια παράδοση της γιόγκα μεταδίδεται από δάσκαλο σε μαθητή για περισσότερα από 5.000 χρόνια. Αυτή την παράδοση συνεχίζουμε, καλωσορίζοντας ασκούμενους από όλες τις σχολές της γιόγκα και από όλα τα μονοπάτια της ζωής, προσφέροντάς τους μία κοινότητα. Στον πυρήνα του YogaWorks βρίσκεται μία παθιασμένη, αφοσιωμένη ομάδα δασκάλων και προσωπικού που αντιλαμβάνονται από πρώτο χέρι, τη χαρά και τη δύναμη της γιόγκα. Για να υπηρετήσουν τους μαθητές μας, φέρνουν καθημερινά στην τάξη τη συλλογική σοφία και αφοσίωσή τους, τα χρόνια πρακτικής και εκπαίδευσης, το ανοιχτό μυαλό και την καρδιά τους, τη φροντίδα και τη δημιουργικότητά τους και απολαμβάνουν τη δράση αυτή, κάθε στιγμή.

Γιόγκα σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Σημαίνει καλή φυσική κατάσταση, καλή υγεία, σημαίνει το άνοιγμα νέων οριζόντων, σημαίνει κοινότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το YogaWorks δημιούργησε ένα ανοιχτό σχολείο που αγκαλιάζει όλα τα είδη γιόγκα. Στο πλαίσιο αυτό βελτιώνουμε διαρκώς και επεκτείνουμε την εκπαιδευτική μας δράση, προκειμένου να απαντήσουμε στις ετερόκλητες ανάγκες του κόσμου που μας εμπιστεύεται και να στεγάσουμε τη δημιουργικότητα των εξαίρετων δασκάλων μας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τα εξειδικευμένα προγράμματα μας που απευθύνονται σε αρχάριους, παιδιά, αθλητές, ηλικιωμένους και ανθρώπους που χρειάζονται αποκατάσταση, καθώς συγκροτούν την ταυτότητα της προσέγγισης YogaWorks: ασφαλής, συμπονετική, επιδέξια διδασκαλία.

Στη βάση της εκπαιδευτικής μας φιλοσοφίας εδρεύει η ιδέα ότι οι διαφορετικές έννοιες της γιόγκα πρέπει να γίνουν κατανοητές πρώτα, μέσα από το σώμα. Η ξεχωριστή μας προσέγγιση στη διδασκαλία και τον σχεδιασμό των μαθημάτων, αντλεί την έμπνευσή της από τη σύνθεση τριών κλασικών σχολών, της Ashtanga, του B.K.S. Iyengar και της Viniyoga, και έχει εξελιχθεί έτσι, ώστε να αποτελεί ένα γερό θεμέλιο για τους ασκούμενους κάθε σχολής. Η δομή των μαθημάτων σύμφωνα με τη μέθοδο YogaWorks εστιάζει στον καλύτερο και πιο ασφαλή τρόπο για το άνοιγμα και τη μέγιστη συμμετοχή του σώματος. Στόχος μας είναι να καθοδηγούμε πάντα, τους μαθητές προς τη μεγαλύτερη αυτογνωσία, τη συγκέντρωση και τη διεύρυνση σώματος και νου. Στο YogaWorks οι μαθητές μας μαθαίνουν, αναπτύσσονται και βρίσκουν εξαιρετική ποιότητα, προσβασιμότητα και αυθεντικότητα σε ό,τι κάνουμε. Γι’ αυτό προτείνουμε YogaWorks!

 

Στο YogaWorks “τι κάνει τα προγράμματα να ξεχωρίζουν”

  • Η μέθοδος: Η μέθοδος YogaWorks είναι μία πρακτική και μοναδική προσέγγιση που συνδυάζει τη ροή της Vinyasa με την έξυπνη αλληλουχία θέσεων (asana) δίνοντας έμφαση στην ευθυγράμμιση.
  • Η έξυπνη αλληλουχία: Οι μαθητές μαθαίνουν την τέχνη και την επιστήμη που προϋποθέτει ο σχεδιασμός μίας δυναμικής τάξης γιόγκα με βασικό κριτήριο την υγιή μηχανική του σώματος.
  • Μαθαίνετε να διδάσκετε πραγματικά, όχι, απλώς, να απαγγέλλετε: Το πρόγραμμά μας δεν αφορά την απομνημόνευση και την απαγγελία ακολουθιών. Αντ αυτού, η έμφαση δίνεται στις αρχές διδασκαλίας για τη σαφή καθοδήγηση προς τη σωστή ευθυγράμμιση.
  • Είναι μία πλατφόρμα για την ανάπτυξη του δικού σας στυλ: Η μέθοδος YogaWorks έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους νέους δασκάλους να βρουν τη δική τους φωνή, προσφέροντάς τους τη βάση και τη δημιουργικότητα για να εξελιχθούν. Απλά, ρίξτε μια ματιά στους εξαιρετικούς και διαφορετικούς αποφοίτους μας και θα καταλάβετε!
  • Είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα ως το Χρυσό Πρότυπο στην εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα: Το δίκτυο των αποφοίτων μας είναι ισχυρό με περισσότερους από 10.000 απόφοιτους σε 50 χώρες λόγω της σεβαστής φήμης του.